Poliisin päivä 30.08.2014

Poliisin päivänä poliisit olivat kaupungilla esittelemässä resurssejaan ja työtään. Heitä oli satamassa ja Kauppatorilla. Kävijämäärältään päivä oli hyvä. Eniten tapahtuma keräsi paikalle perheitä ja aikuisia.Toimittajamme kävivät paikan päällä haastattelemassa ja ottamassa kuvia. Kyselimme poliiseilta mopoista, virittämisestä ja nuorten käyttäytymisestä. Vastauksia meille antoivat vanhempi ja nuorempi konstaapeli sekä venepoliisi.

Poliisina netissä

Anna-Riikka Ilves haastatteli vanhempana konstaapelina toimivaa Timo Härköstä, joka työskentelee Etelä-Karjalan poliisissa ja tekee kenttätyön lisäksi poliisin hommia myös netissä. Lue haastattelun lopusta Timon terveiset Pistorasian lukijoille!

Hoitoalan ammatteja

Ensihoitajien työ on akuutimpaa kuin sairaanhoitajien. Lääkintäesimies vastaa että vuorossa kaikki pelaa ja että kaikki ovat töissä. Haastateltavana on lääkintaesimies Katri Länsivuori.

Palomiehen ammatti

Toimittajamme kävi vierailemassa kuninkaallisessa 4-vuorossa haastattelemassa palomiehiä. Palomiesten työpäivä on 24h, jonka jälkeen heillä on 1 palautumispäivä ja 2 päivää vapaata. Hommat kiertää ja ilmapiiri on palomiesten keskuudessa hyvä, kertoo 4-vuoron esimies Sami Talka.