Pistorasian toimittajat laittoivat artistin lappeenrantalaiseen piinapenkkiin.
LordEstin Ilo-olo -kiertue piipahti Lappeenrannassa
Pistorasian toimitus kävi haastattelemassa Lord Estiä Kaamospuhalluksessa. Mukana myös kuvakilpailun voittaja antamassa omat kysymyksensä artistille. Kysymykset 10 ja 11 on voittajan kysymykset.
 
 
 1. Kuka olet ja mistä tulet?

 2. Kertoisitko Nuoruudestasi?

 3. Miten suhtaudut nuorten päihteidenkäyttöön, ja miten itse käytit niitä nuorena? Entä käytätkö nykyään?

 4. Miten innostuit musiikista ja miten päädyit valitsemaan musiikkigenresi?

 5. Paras keikkamuisto? Entä noloin?

 6. Harrastatko musiikin ohella jotain muuta?

 7. Miten Nimi Lord Est syntyi ja onko sillä jokin syntytarina?

 8. Mistä ideat biiseihin tulee?

 9. Miten sinut otetaan vastaan keikalla?

 10. Mitkä sulla on pohjat tohon musaan, et tuliks vaa yhten kauniin päivänä mieleen et “hei, alanpa tehä musaa”?

 11. oot varmaan keikkailly monissa kaupungeissa, niin missä kaupungissa on paras yleisö?

Näin artisti kysymyksiin vastasi:

 

 1. Lord Est ja alunperin kotoisin Tampereelta, mutta asun nykyään Helsingissä. Asunut myöskin Nottinghamissa, Englannissa.

 2. Meil oli alakoulussa bändejä ja sielt asti on musaa tehty. Yläkoulun aikaan sitten tuli rap- ja reggaemusiikki mukaan. Sit jossai välissä kun tuli Fintelligens ja Jukka Poika ni aloin sit itekkin kokeilla suomeks.

 3. On niitä tullu käytettyä, mutta oppinu sitten kokoajan sitä, et niitä ei tarvii. Että se hauskuus pitää löytyy jotain toista kautta. Enkä mä nyt tuomitse sitä täysin, mut sillee et järkeä pitää käyttää niiden kanssa. Alkoholia pääosin tullut käytettyä. Nykyään tulee sitten hyvässä seurassa käytettyä, silloinkin kohtuudella. Edellisestä krapulasta on sen verran aikaa, etten edes muista millon se oli.

 4. Mä oon alottanu varmaan rummuilla, ja sitten siinä oli näitä perkussioitaki et se rytmi on ollu sellane juttu. Just tyyliin reggae ja muut. Et siinä se rytmi on ollu varmaan se perimmäinen syy, ei muutakaan tuu mieleen.

 5. Niit on monta hyvää keikkaa, mut mun mielestä aina ne viimeset keikat kun on ollut hauskaa, ni niitä haluu aina muistaa. Noloimmista tulee ehkä mieleen ne hetket kun on joku uus biisi tullu, jota ei oo vielä esittäny eikä oo silleen jääny päähän. Et siinä saattaa käyä nii et unohtaa sanat, tai laulaa ne vääräs järjestykses.

 6. Tykkään olla paljon ulkona. En tosin ole juoksemassa, mut lenkkeily on sellane juttu.

 7. Est oli mun Tagi joskus kun aloteltiin Hip-Hop - juttuja. Sit se etuliite tuli siitä kun palasin Englannista, ni kaveri sitten sano lordiksi ja sit se jäi sellaseen muotoon.

 8. Suurin osa tulee varmaan omasta elämästä jollain tapaa. Totta kai niitä on sit hiukan väritelty ja sit varmaan lähipiiristä kanssa.

 9. Hyvin on otettu. Vaik joskus on ollu ettei välttis oo tunnistettu heti niit biisei.

 10. Kyl se varmaan on tullu siitä kun on kuunnellu paljon reggaeta ja sit innostunu siitä. Se oli niiku sellane ensimmäinen kerta ku oli fiilis et haluu kuulostaa kans hyvältä ja tehä sellasii biisei

 11. Sekin vaihtelee. Sanotaan et sillon kun aloteltiin, ni pohjanmaalla oli huikeeta, nyykään on sit hankalampi sanoa. Et se mielestäni riippuu paikasta sen kaupungin sisällä, kuin että mikä kaupunki.

Toimittaja: 
Etkar, Henna, Lotta
Kuvat: 
Google
Teksti: 
Etkar