Mansesnterin pojat pääsivät istahtamaan esityksen jälkeen haastatteluun.
Mansesteri, eli Mc Mane (vas.), Vainis sekä Inde

Pistorasian toimittajat tapasivat Kaamospuhalluksessa Mansesterin pojat esiintymisensä jälkeen. Alla on Mansesterin haastattelu.

1. Keitä olette ja mistä tulette?
2. Kertoisitteko nuoruudestanne?
3. Miten suhtaudutte nuorten päihteidenkäyttöön ja mitten olette käyttäneet päihteitä nuorena? Käytättekö nykyään päihteitä?
4. Miten päädyitte tekemään yhdessä musiikkia?
5. Mistä teidän into musiikkiin lähti?
6. Harrastatteko muuta musiikin ohella?
7. Parhaat keikkamuistot? Entä noloimmat?
8. Kuvailkaa toisianne yhdellä sanalla?

Vastaukset:
1. Jesse Lehtinen eli Vainis
Markus Savolainen eli Mc Mane
Kalle Nummi eli DJ Kalu
Iiro Lehtonen eli Inde

2. Aikalailla eletään juurikin nytten sitä menetettyä nuoruuttamme.

3. Mc Mane: Ite on tultu nuorena törttöiltyä, mut kyllä omat muksut tulee kasvatettua sillä tapaa et ainakaan ennen 18 vuoden ikää ei sitten toivottavasti päihteitä käytetä. Sit just se, että nykyään on keksitty nuorille paljon kaikkea virikkeitä, just kuten tämä Kaamospuhalluskin, ni pysyy helpommin pois sieltä päihteiden parista kun on fiksumpaakin tekemistä. Oma päihteiden käyttö on tosi vähänlaista, sekä maltillista viihdekäyttöä ja seurustelujuomista enemmänkin.

Inde: Nuoruuden kantapään kautta on helppoa vastustaa päihdekäyttöö nykyään.

Vainis: Kaikille nuorille pitäis saada jotain kehittävämpää tekemistä viikonlopuksi.

4. Inde: Kännissähän me oltiin ku käet, pakko myöntää.

Mc Mane: Oltiin me joo joskus toisistamme kuultu aiemmin. Entisen mikseri.net -palvelun myötä kuunneltu toistemme musaa, ja sit joskus kaupungilla törmäiltiin tosiaa ja alettii hengaa porukassa. Sielt sit jossai kohtaa vaa tuli se fiilis, et pistetää ryhmä kasaan. Itse koitin tosin välttää keikkailua pitkään, mut tässä sitä nyt ollaan, eikä muuta mielummin tekis. Mut tässäkin on taas se kolikon kääntöpuoli, et jollei oltaisiin oltu sillon alkoholilinjalla liikuskelemassa, niin oltaisko koskaan tässä pisteessä kun nyt? En halua kannustaa ketään päihteiden käyttöön koskaan, mutta kuitenkin syy- ja seuraussuhde on aina omista valinnoista kiinni.

Vainis: Joo sama se oli mulla, et oon sanonu kyl et musaa tykkään tehä, mut keikkailemaan en rupea. Mut nyt mä en varmaan tekis mieluiten mitään muuta ku oisin joka toinen viikonloppu keikalla.

5. Mc Mane: Itellä se tais olla just sillee perusjuttu et purin ajatuksia paperille meiningillä ja sitten siitä lähti koittaan tekee niitä biiseiks. Tosin ihan ne ensimmäiset biisit on oikeestaan sellasia hassuttelubiisejä. Koulukaveri oli siinä sit sillee et “tee noista sanoista nyt biisi!”, johon sitte kyl totesin, et emmä osaa räpätä ees. Siitä sit kaverin kannustuksesta ja painostuksesta se lähti kiteytymää siihen et aloin kirjotteleen enemmänkin sanoja paperille, pääasiassa omista näkemyksistä ja kokemuksista.

Inde: Itehä tykkäsin pitkälti vaan pyöritellä sanoja ja asioita mielessä ja totesin siinä sit, et se räppi vois olla itelle aika jees juttu.

Vainis: Itellähä se lähti sillä käyntiin et apinoin veljeä ku se alko tekee räppihommia ja tota sillä se kesti vuoden ja mulla se on nyt kestäny kymmenen vuotta. Rupesin matkimaan, mut mä en koskaan kasvanu aikuiseks kuten hän.

6. Inde: Pikaruokailu
Mc Mane: Ei tässä hirveesti jää aikaa muille harrastuksille. Sählyssä käyn kerra viikossa ja koitan sit samalla muutenki vähä kuntoilla vaikkei se mistään näy.

Vainis: Vaikka sitä ei uskois, ni kyl sitä koittaa liikkua välillä, mut kyl se aika vähäiselle loppujen lopuksi sekin aika jää, kun melkeinpä joka viikonloppu menee tän (keikkailun) parissa.

Inde: Minä liikun autolle, ajan drive-in -ruokalaan, ajan sen pussin kanssa kotia ja sanon käyväni salilla. Nostelen siis pusseja.

7. Parhaat:
Vainis: Vaikea erotella toisistaan, mut itelle varmaan se, kun päästiin Summer Up -festareille ekan kerran.

Mc Mane: Itelle se oli varmaankin se Kalajoen juhannus 2011. Ne oli meiän ekat festarit ja sit siel oli hirvee määrä lössiä ni siinä oli kyllä pieni ihminen hämillään, kun ei ole niin isoja keikkoja tehnyt.

Inde: Mä sanoisin et se tänävuonna ku oli Pirkanmaan alueellisessa partiotapahtumassa mukana jossa oli sitten reilu 2 000 ihmistä Tampereen Koskenrannassa, ja se oli niiku semmonen yleisömassa mistä tuli todella hyvä fiilis

DJ Kalu: Kyllä se ensimmäinen Äänekosken keikka. Meil oli sali ihan täpötäysi ja kaikki aivan täysillä mukana. Se oli kyllä ikimuistoisin kokemus itelläni.

Nolot:
Mc Mane: Mulle tulee ainakin heti ekana mieleen yks mistä mä puhuin oliks se just eilen. Gloriassa kun oltiin keikalla Inden kans kaksistaan, meil ei ollu DJ:tä mukana eikä omaa läppäriä. Niil oli Mäkki siel pöydällä, jota me ei oltu ikinä viel ees käytetty. Ne oli sit vaa et “joo teil alkaa keikka minuutin päästä, et laittakaa biisi tikulta koneelle ja soimaan”. Oltii siinä sit ihan käkenä et ei me osata käyttää tätä. Sit se biisi alko kaikenlisäks kesken ja mä sit juoksin lavalle ja kompastuin sitten samalla monitorikaiuttimiin keskelle lavaa. Se keikka nyt ei ihan menny nappiin millään osa-alueella, mut hauskaa oli kuitenkin ja muisto siitäkin jäi.

Inde: Mänttä-Vilppulassa oltiin aikoinaan keikalla ja siel oli vaan jotain reilu kymmenen henkee paikalla, jotka teki sitten sellasen brutaalin nuorison muuvin, et ne tuo siihen lavan eteen sohvan, ajateltiin sit et okei, se on jees jos ne istuu sohvalla ja kattoo meitä, mut sit ne käänsikin sohvan väärinpäin, selkä lavalle päin.

Vainis: Hirveitä mokia ei ole tullu, mut on ollu läppärin kanssa ongelmia aikanaan, et välillä ääni rätisi ja välillä se sit sammu enneku keikka edes alko ja joutu sit aloitusaikaa siirtää hiukan.

8. Inde:
Kalle on panomies
Mc Mane on touhumies
Vainis on #P*******npartamies

DJ Kalu:
Inde on läski
Mc Mane on pappa
Vainis on pärrääjä

Mc Mane:
Inde on bisnesmies
Kalle on naistenkaataja
Vainis on #sekomeinjäbä

Vainis:
Mc Mane on luova
Kalle on komea
Inde on iso

 

Toimittaja: 
Etkar, Henna, Lotta
Kuvat: 
Google
Teksti: 
Etkar