Pukuilu + ruumiinvammat = 5000 dollarin lasku - eli pukuilun ankara kaava

Kaikki tietävät, että liikuntaharrastuksissa kaikki saavat vammoja. Milloin murtuu käsi, nyrjähtää nilkka, menee olkapää… Lisäksi ne maksavat vanhemmille maltaita ja kaiken kunniaksi lapsi ilmoittaa viimeistä 12 kesäisenä, ettei halua harrastaa liikuntaa. MUTTA tämä on vain osa totuutta. Onko kukaan sellainen, joka ei ole koskaan ommellut tai istunut paikallaan 15+ minuuttia tullut ajatelleeksi, että myös ompelu aiheuttaa ruumiillisia – ja henkisiä – vammoja? Tässä teille niistä…

Desucon Frostbite - animetapahtuma talven viimassa

Sunnuntai, 17. helmikuuta 2013. Herään aikaisin aamuyöstä. Jännittää kovasti. Menen keittämään kahvia, mutta uni tulee hyvinkin pian silmään aamutoimien jälkeen. Nukun tunnin ja kello on kuusi. Puen vaatteet ylleni. Ne eivät ole tavalliset vaatteet. Ne ovat cosplay – asuni erinäisiä osia. Ehdin tehdä niistä Desucon Frostbiten kestävät ennen kuin haemme sukulaisen matkaseuraksi Lahteen. Pistorasian toimittaja Anna-Riikka Ilves kävi paikan päällä ja selvisi elossa.

Finaali Comikku - eli miten teet sarjakuvan

Kaikkihan tietävät, mitä sarjakuva on. Jos on yhtään lukenut Aku Ankkaa, Karvista tai vaikka mangaa, niin huomaa, että sarjakuva koostuu monista elementeistä. On puhekuplat, on tekstit, on taustat, on maailma… Pää menee pyörälle, kun ajattelee, miten paljon on suunniteltavaa. Jokainen viivan veto hahmossa on suunniteltu jo ennen tekovaihetta. Se on loppujen lopuksi hyvin helppoa, kun jakaa sarjakuvan tekemisen vaiheisiin. Silti se on työlästä, mutta työ palkitaan aina.

Sivut